Blended Leren & Webinars

iStock_000043980084_4000x1000
De meerwaarde van blended leren

Je eigen interculturele vraagstuk uitdiepen in je eigen tijd, maar wel samen met anderen? Dat kan uitstekend met de vele online tools die er tegenwoordig zijn. Sinds 2013 ben ik ook opgeleid als online en blended trainer en integreer ik face-to-face trainingen meer en meer met de online mogelijkheden. Niet alleen omdat het technisch kan, maar omdat ik als trainer overtuigd ben van de meerwaarde ervan voor intercultureel onderwijs.

Persoonlijk leerproces

Want intercultureel effectief word je niet zomaar. Het is een persoonlijk leerproces waarin je anders leert kijken naar je eigen ervaringen en waarbij je in je dagelijks werk oefent met interculturele competenties en daarop reflecteert. Dat proces strekt zich uit over weken, zo niet maanden, want verandering heeft tijd nodig. In reguliere face-to-face trajecten spreid ik bij voorkeur ook de trainingsdagen, bouw ik tussentijdse opdrachten in en maken deelnemers een persoonlijk actieplan. In blended (gemengde) leertrajecten is procesmatig leren zelfs het uitgangspunt: het verdiepen van de interculturele vraagstukken die je in je eigen werk tegenkomt.

Leertraject Interculturele Effectiviteit

Hoe ziet dit er dan uit? In een online leeromgeving kan je inloggen op elk gewenst moment. Je vindt er achtergrondinformatie en wekelijks nieuwe, inspirerende opdrachten. Tijdens webinars ontmoet je de andere deelnemers virtueel en wissel je ervaringen uit. In de face-to-face trainingsdagen (die er natuurlijk ook nog zijn) maken we de verdiepingsslag en oefen je de competenties. Het leertraject Interculturele Effectiviteit is helemaal volgens dit principe opgezet. Het is twee keer per jaar in open inschrijving te volgen, maar uiteraard ook in-company toepasbaar.

Webinars

Voor veel mensen is online en blended leren nog relatief nieuw. Dat is precies de reden waarom ik regelmatig webinars geef. Je maakt kennis met de vorm van een webinar en je leert over een intercultureel thema. Raadpleeg de agenda voor het volgende webinar.

Testimonial

“Mijn doel om aan dit blended leertraject deel te nemen was om me opnieuw te focussen op mijn internationale werkervaring en om mijn theoretische achtergrond in interculturele communicatie te verdiepen. Beide doelen zijn meer dan bereikt!” (HRD consultant)