Frequently Asked Questions

Ik overweeg aan het leertraject meedoen maar heb het zo druk. Hoeveel tijd kost dit leertraject? Toch geen zes weken?
Het leertraject is verspreid over zes weken. De blended vorm betekent dat je gedurende die zes weken je tijd helemaal zelf kunt indelen. Gemiddeld besteed je 2 uur per week aan de opdrachten, die bovendien werkgerelateerd zijn. Ervaring leert dat door de spreiding in de tijd het geleerde beter beklijft en nauwer aansluit bij de werkcontext. Je leert in die periode dus heel effectief. De twee face-to-face trainingsdagen duren de hele dag en daarnaast is er nog een keer een webinar van een uur. De totale tijdsbesteding verspreid over zes weken komt hiermee uit op ongeveer 30 uur. 
Wat betekent blended leren nou precies?
Blended leren is nog relatief nieuw. Het gaat over de optimale combinatie tussen face-to-face trainingen en online leren. Het is dus nadrukkelijk geen e-cursus, omdat we ook twee dagen bij elkaar komen. Maar het is ook duidelijk meer dan alleen maar die twee trainingsdagen.
Blended leren is ontstaan omdat is gebleken dat formele leermethoden niet altijd tot de gewenste uitwerking in de beroepspraktijk leidden. Na een trainingsdag konden mensen nog met allerlei vragen zitten waar dan geen gelegenheid meer voor was. Door als deelnemers en trainer over langere tijd te werken aan opdrachten en praktijkgerichte vragen in een online leeromgeving maak je wel die verbinding tussen theorie en praktijk. Ook uit hersenonderzoek blijkt dat we in een langere periode en door verschillende kanalen en methoden diepgaander leren. En diepgang is precies wat nodig is voor interculturele effectiviteit. Vandaar dus de 'blend'.
Ik ben niet zo technisch en zie op tegen een online leeromgeving. Is dat terecht?
Nee, je hoeft je geen zorgen over de techniek te maken. We werken in een online leeromgeving Ning. Dat is een heel gebruikersvriendelijke omgeving, waarvoor je je een keer aanmeldt en een profiel aanmaakt. Daarna wijst het zichzelf. Voor het webinar geldt hetzelfde. Bovendien zal ik de nodige technische stappen telkens duidelijk in een mail uitleggen en je daarbij helpen. Ook is er permanent een technische ondersteuner in de buurt voor hulp en support. 
Heb je alvast wat voorbereidend materiaal ter inspiratie?
Al het materiaal wordt tijdens het leertraject verstrekt, in de online leeromgeving en tijdens de trainingsdagen. Je kunt wel alvast kijken op de Symbaloo Intercultural competences die ik heb gemaakt, voor leuke links, interessante blogs en filmpjes: www.symbaloo.com/mix/interculturalcompetences