Voor wie is het leertraject Interculturele Effectiviteit?

Het leertraject is ontwikkeld voor professionals die werken in een internationale en/of multiculturele context en die het gevoel hebben dat ze in hun intercultureel management en communicatie verder kunnen komen met meer inzicht, kennis en kunde.

Voorbeelden van leerwensen

Deelnemers aan het leertraject werken zowel in het bedrijfsleven als in de non-profitsector en bij de overheid. Voorbeelden van leerwensen:

  • Jan (59) – IT: “Ons IT-bedrijf heeft veel geoutsourcet naar India en ik wil beter herkennen wanneer ‘Ja’ een sociaal wenselijk antwoord is en wanneer een écht ‘Ja’.”
  • Gladys (33) – Leidinggevende in de zorg: “Binnen mijn multiculturele staf leiden uiteenlopende waarden en visies soms tot spanningen. Ik wil dat tijdig zien aankomen, om ze beter bespreekbaar te kunnen maken.”
  • Bart (40) – Studieloopbaancoach: “Ik wil relaxter leren omgaan met de gevoelens van verwarring en onbegrip die ik vaak voel in de klas en tijdens mentoruren. Bi-culturele studenten reageren soms zo anders dan ik verwacht.”
  • Nascha (29) – Internationale samenwerking: “Ik wil graag aansluiten bij hun culturele gewoonten, maar ook als leidinggevende vrouw erkend worden, zonder mijn authenticiteit te verliezen.”
  • Martin (46) – Bloemen- en plantenbedrijf: “We hebben veel toeleveranciers in Latijns-Amerika en Afrika. Op werkbezoeken wil ik zodanig duidelijk communiceren dat de afspraken ook nagekomen worden.”