+31 (0)6 13328232       info@luzazultrainingen.nl
  • Nederlands
  • English

Trainingen

iStock_000045849852_4000x1000a

Globalisering en de diepere lagen van cultuur

Luz azul trainingen, advies & coaching is sinds 2003 gespecialiseerd in het geven van maatwerktrainingen over effectieve interculturele communicatie. Want je werk goed doen in eigen context, binnen jouw vertrouwde cultuur betekent niet automatisch dat je dat óók kan in een internationale context of binnen een multicultureel team. Ook al leven we in een globaliserende wereld waarin we ogenschijnlijk steeds meer op elkaar lijken, de diepere lagen van cultuurverschillen komen op de werkplek onherroepelijk om de hoek kijken. Er wordt een beroep gedaan op je interculturele competenties: interculturele sensitiviteit, interculturele communicatie, bevorderen van betrokkenheid en omgaan met onzekerheid. Het is dus goed om te weten dat je jezelf daarin verder kunt ontwikkelen.

Effectieve interculturele communicatie

Mijn trainingen en leertrajecten omvatten alle aspecten van intercultureel vakmanschap: bewustwording van de eigen culturele bril, kennis over de dimensies waarop culturen van elkaar verschillen, de rol van beeldvorming in interculturele communicatie en de ontwikkeling van interculturele competenties. Werken aan persoonlijke interculturele effectiviteit is de rode draad in elk traject.

Maatwerktrainingen

Uiteraard zijn al mijn trainingen maatwerk, dus toegesneden op actuele vraagstukken in je organisatie en aangepast aan de voorkennis en doelen van de deelnemers. Soms volstaat een interventie van een halve of hele dag. Soms is er meer nodig: een meerdaagse training verspreid over enkele weken. Daarbij zet ik een biculturele trainingsacteur in en de assessmenttools Intercultural Readiness Check© of de Feedback Profiler®. Maar ook leren in een online leeromgeving, webinars, een SPOC, aanvullende individuele coaching, een masterclass en train-de-trainer behoren tot de mogelijkheden.

 

Testimonial


“De training heeft mijn ogen geopend voor de complexe gelaagdheid van het werken met mensen in andere culturen. Nu ik dit begrijp, voel ik me veel beter voorbereid om met toekomstige situaties om te gaan: wanneer ik de cultuur niet ken of zelfs om te begrijpen waarom mensen handelen zoals ze handelen.” (internationaal opererende ingenieur)

Social Media

Follow Luz azul training, consulting & coaching at:

Actueel

Masterclass Brain, Mind & Culture

On October 18, 2024 the next Masterclass Brain, Mind and Culture of Japan Intercultural Institute starts. This Masterclass is a blended learning course (webinars-podcasts-online learning) that introduces the latest insights of culture, brain and mind sciences to those living and working interculturally. You will gain a deeper understanding of the psychology of intercultural experiences, including: culture and cognition, biases, and deep culture learning and transformation. You will learn to be a more insightful interculturalist and learn how to encourage intercultural learning in others. Joseph Shaules and Yvonne van der Pol are your facilitators.

© Luz azul trainingen, advies & coaching