+31 (0)6 13328232       info@luzazultrainingen.nl
  • Nederlands
  • English

Online & Blended leren

iStock_000043980084_4000x1000

De meerwaarde van online en blended leren

Je eigen interculturele vraagstuk uitdiepen in je eigen tijd, maar wel samen met anderen? Dat kan uitstekend met de vele online tools die er tegenwoordig zijn. Sinds 2013 ben ik ook opgeleid als online en blended trainer en integreer ik face-to-face interventies meer en meer met de online mogelijkheden. Niet zozeer omdat het technisch kan, maar omdat ik als trainer overtuigd ben van de meerwaarde ervan voor intercultureel onderwijs.

Persoonlijk leerproces

Want intercultureel effectief word je niet zomaar. Het is een persoonlijk leerproces waarin je anders leert kijken naar je eigen ervaringen en waarbij je in je dagelijks werk oefent met interculturele competenties en daarop reflecteert. Dat proces strekt zich uit over weken, zo niet maanden, want verandering heeft tijd nodig. In reguliere face-to-face trajecten spreid ik bij voorkeur ook de trainingsdagen, bouw ik tussentijdse opdrachten in en maken deelnemers een persoonlijk actieplan. In online en blended programma’s is procesmatig leren zelfs het uitgangspunt: het verdiepen van de interculturele vraagstukken die je in je eigen werk tegenkomt.

SPOC en webinars

In zowel een SPOC (Small Private Online Course) als in een webinarreeks gebeurt het leren volledig online. Een deelnemer kan in de SPOC op z’n eigen tijd inloggen, bijdragen aan discussies, video’s bekijken en blogs lezen en zo in een relatief korte periode met een grote groep effectief intercultureel leren. Webinars zijn ideaal voor virtual teams die op een bepaald tijdstip inloggen en tegelijkertijd in een webinar met elkaar aan de slag gaan.

Blended leertraject Interculturele Effectiviteit

Het blended leertraject Interculturele Effectiviteit is een mooie combinatie van online en face-to-face leren. In het programma is de eigen werksituatie altijd het uitgangspunt. Deelnemers volgen hun eigen route door de interculturele competenties, worden individueel gecoacht en verdiepen hun cases en interculturele vaardigheden op de live trainingsdagen.

Uiteraard worden alle trajecten op maat gemaakt.

Testimonial


“Mijn doel om aan dit blended leertraject deel te nemen was om me opnieuw te focussen op mijn internationale werkervaring en om mijn theoretische achtergrond in interculturele communicatie te verdiepen. Beide doelen zijn meer dan bereikt!” (HRD consultant))

Social Media

Follow Luz azul training, consulting & coaching at:

Actueel

Masterclass Brain, Mind & Culture

On October 18, 2024 the next Masterclass Brain, Mind and Culture of Japan Intercultural Institute starts. This Masterclass is a blended learning course (webinars-podcasts-online learning) that introduces the latest insights of culture, brain and mind sciences to those living and working interculturally. You will gain a deeper understanding of the psychology of intercultural experiences, including: culture and cognition, biases, and deep culture learning and transformation. You will learn to be a more insightful interculturalist and learn how to encourage intercultural learning in others. Joseph Shaules and Yvonne van der Pol are your facilitators.

© Luz azul trainingen, advies & coaching