+31 (0)6 13328232       info@luzazultrainingen.nl

  • Nederlands
  • English

Advies & Coaching

iStock_000017591545_4000x1000 - S

Internationalisering

Meer en meer werken organisaties en bedrijven internationaal. Hogescholen en universiteiten internationaliseren, het bedrijfsleven (ook het MKB) handelt over de grenzen en politie en justitie werken internationaal steeds nauwer samen. Onherroepelijk krijgen al die organisaties te maken met culturele diversiteit: de manier waarop we zaken doen, onderhandelen, samenwerken, het werk organiseren en daarover communiceren zijn immers cultureel bepaald.

De impact en dynamiek van culturele diversiteit

Vaststellen in welke mate de culturele diversiteit er in het samenwerkingsverband toe doet, is mijn eerste focus als consultant. Mijn ervaring is dat de culturele factor vaak wordt onderschat, maar soms juist wordt overschat. Een helder assessment van de knelpunten van cultuurverschillen en hoe die te overbruggen, kan uitkomst bieden. Het advies kan eventueel worden aangevuld met training en coaching.

Cross-culturele coaching

Managers en professionals die behoefte hebben aan specifieke coaching over effectief omgaan met samenwerkingspartners, klanten of medewerkers met een andere culturele achtergrond, kunnen uiteraard ook bij mij terecht. In elk coachingstraject maak ik gebruik van de Intercultural Readiness Check©. Deze wetenschappelijk onderbouwde assessmenttool geeft op vier interculturele competenties zowel je kracht als je valkuilen aan en geeft suggesties voor verbetering. Dit profiel legt de basis voor de coachingsessies, die uiteraard volledig aansluiten bij jouw werk en doel. Voor mensen die ‘in het veld’ werken behoren e-coaching (Skype, aangevuld met e-mail) en e-coaching met trainingsactrice (Skype/Webex) ook tot de mogelijkheden.

 

Testimonial


“In het coachingstraject werd ik me meer bewust en kreeg ik meer begrip voor de dynamiek van interculturele communicatie, en mijn eigen interactie- en communicatiepatronen. Dit inzicht kreeg ik door veel verschillende perspectieven, diepte-discussies, soul searching, lezen en eerlijke reflectie. Ik verslond alle informatie die de coach me aanreikte.” (manager van een humanitaire hulporganisatie)

“Een openbaring, ineens is me zoveel duidelijk geworden.” (medewerker in de gezondheidszorg)

Social Media

Follow Luz azul training, consulting & coaching at:

 

Actueel

Webinars

Online Intercultureel Leren

Wereldwijd zijn we in de greep van het COVID-19 virus. Velen van ons werken vanuit huis. Wil jij of je organisatie in deze omstandigheden blijven leren, neem contact op over de online mogelijkheden. Een webinar of webinar reeks, individuele coaching of zelfs een SPOC (Small Private Online Course). Sinds 2013 ben ik gekwalificeerd online en blended trainer. Graag maak ik een intercultureel programma op maat. Blijf gezond!

© Luz azul trainingen, advies & coaching